Εξαποστάσεωςεκπαίδευση-elearning

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ.

Μάρτιος 2020.  Ένας μήνας που θα μας μείνει αξέχαστος!

Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει εντελώς. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε αλλάζοντας συνήθειες και τρόπο σκέψης. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο και σίγουρα μας φέρνει σε όρια που δεν πιστεύαμε ποτέ πριν ότι θα ανακαλύψουμε.

Είναι επιταγή των ημερών να κρατήσουμε τις αποστάσεις μας ο ένας από τον άλλο. Συμμορφωθήκαμε άμεσα, αλλά το ίδιο άμεσα κινητοποιηθήκαμε ώστε να βρούμε τρόπους για να παραμείνουμε σε επαφή.

Η τεχνολογία που μέχρι χτες προσπαθούσαμε να απομακρύνουμε από την καθημερινότητα των παιδιών ήταν αυτή που τελικά μας έδωσε τη λύση!

Τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά με πολλούς από τους μαθητές μας. Μετά από 2 εβδομάδες live on line μαθημάτων μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η απόδοση των διαδικτυακών μαθημάτων είναι εξαιρετική. Εκτός από την ύλη που προχωράει απρόσκοπτα διαπιστώνουμε ότι τα παιδιά μαθαίνουν πολύ σημαντικές δεξιότητες.

  • Computer Skills – Δεξιότητες τεχνολογίας. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία με θετικό τρόπο. Για την εκπαίδευσή μας, την προσωπική μας ανάπτυξη, την περιέργειά μας. Όχι μόνο για να περνάει η ώρα!
  • Problem solving – Διαχείριση προβλημάτων. Βρίσκουμε λύση στα προβλήματα χρησιμοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία μας.
  • Cooperation skills – Συνεργασία. Συνεργαζόμαστε και βοηθάμε ο ένας τον άλλο, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  • Adaptability – Προσαρμοστικότητα. Προσαρμοζόμαστε στις τρέχουσες καταστάσεις και γινόμαστε πιο δεκτικοί στις αλλαγές.
  • Positive attitude – Θετικός τρόπος σκέψης. Παραμένουμε θετικοί ακόμα και αν υπάρχουν δυσκολίες. Βλέπουμε τα θετικά στοιχεία σε κάθε κατάσταση, τα μοιραζόμαστε και μεταδίδουμε αισιοδοξία.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μοιραζόμαστε αυτή την εμπειρία με τα παιδιά και πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα για να μάθουμε.

Ακολουθεί ένας κατάλογος με ιστοσελίδες όπου μπορείτε να βρείτε υλικό για εξάσκηση, επανάληψη, παιχνίδια στα αγγλικά. Παραμένουμε σε επαφή μέσω της ομάδας μας στο Facebook #stayconnected.

https://tiny.cards/users/dyslexiafriendly Κάρτες λεξιλογίου-υλικό που χρησιμοποιείται στα μαθήματά μας.

https://www.gamestolearnenglish.com/ Παιχνίδια λεξιλογίου, γραμματικής και εκφράσεων για όλα τα επίπεδα. Επίσης το χρησιμοποιούμε στα μαθήματα. Παίξτε μαζί με τα παιδιά, θα σας ενθουσιάσουν!

https://www.liveworksheets.com/ Παιχνίδια γραμματικής λεξιλογίου για όλα τα επίπεδα.

https://www.storyboardthat.com/storyboard-creator Εφαρμογή για δημιουργία κόμιξ.

Ας χειριστούμε αυτή την κατάσταση με αισιοδοξία. Ελπίζουμε πως σύντομα θα επιστρέψουμε στην ομαλότητα πιο δυνατοί και σίγουρα πιο σοφοί.